Kapaklı Tülay İlgen Ortaokulu

Kapaklı Köyü Armutlu YALOVA
Vizyon
Dünya standartlarını yakalama yolunda öğrenen okul modelini uygulamak için takım ruhuna inanmış herkesin hergün daha iyiye ulaşmak için çalıştığı , bilgi çağının gerektirdiği beceri ve teknolojininin etkin kullanımını sağlamak yolu ile Türkiye ve çağdaş ülkelerdeki eş değer okullarla yarışacak düzeye erişmiş kaliteli,seçkin ve kurumsallaşabilmiş bir okul bi bir okul olmaktır.
Misyon
Okul olarak , evrensel boyutta üretilen bilgiye ulaşmada öğrencilerimize rehberlik etmek, bilim ufkunu genişletmek, çağdaş , bilimsel ,teknolojik kültürel birikimin egemen olmasını ,sağlayacak,toplumun gelişmesine katkıda bulunacak bireyler yetiştirmektir. Öğrencimizin içindeki değerleri ortaya çıkaran; onları, haklarını koruyabilecek yapı ve donanımda, insan ilişkilerini önemseyip, evrensel ilkelerle uyumunu kurabilen, bilginin yanında uygar davranışın önemini de bilen bireyler olarak yetiştiren köklü, güvenli ve en başarılı eğitim kurumu olmak için çalışılır.
Katı yakıt kaloriferi
Ulaşım
Kara yolu ulaşımı kullanılmakta olup 2 saat ara ile Armutlu-Gemlik seferini yapan otobüsler kullanılabilir.
Köy
İl Merkezine 70 km olup ilçe merkezine 18 km uzaklıktadır.